Terra Heatmat - 38,8 X 27,4 cm / 18 Watt

Artikelnummer: 10004
Artikel 4 van 16
€ 15,70 (inclusief btw)

De Terramat® Heatmat is wereldwijd het best bekende en het meest verkochte terrarium of aquarium verwarmingselement en voldoet aan al de wereldwijd gestelde veiligheidseisen wat van dit product verwacht moet worden. De Terramat Heatmat voldoen aan de CE richtlijnen en de Europese Norm EN60335-1. Klasse II IP X4.Terramat® produceert infrarood warmte met een lange golflengte. Deze golflengte is onzichtbaar voor het menselijke oog en verwarmt objecten in plaats van de lucht. Deze manier van verwarmen is gelijk aan de verwarming door de zon, het verwarmt objecten welke in de straling komen maar de lucht temperatuur blijft veel lager. Reptielen nemen deze warmte op zoals in een natuurlijke omgeving. De Terramat® Heatmat wordt warm maar produceert een aangename warmte waar het dier onder of bovenop kan gaan liggen. Indien dit onder normale omstandigheden wordt gebruikt kan het dier zich niet bezeren.

Terramat® Heatmat kan onder vele omstandigheden zonder thermostaat worden gebruikt. Voor diersoorten die zich bij speciaal ingestelde temperaturen prettig voelen en voor soorten die absoluut niet tegen een te hoge temperatuur kunnen moet een thermostaat gekoppeld worden aan de Heatmat. Ook bij twijfel is het verstandig een thermostaat te koppelen. De thermostaten van Terramat® zijn hier speciaal voor vervaardigd.

De Terramat® Heatmat geeft en behaaglijke comfortwarmte er zijn echter diersoorten die een hogere temperatuur nodig hebben om zich lekker te voelen, hier zijn elementen voor beschikbaar zoals de Heatel Backing Plate. Laat u zich altijd goed informeren door een exotische dierenkenner die weet bij welke temperaturen uw dier zich lekker voelt.

 

Een aantal belangrijke punten waarmee rekening gehouden dient te worden bij het in gebruik nemen van de Terramat® Heatmat:

Wanneer de Heatmat onder het terrarium wordt geplaatst zorg dan dat het substraat in het terrarium niet te dik is. Wanneer de Heatmat in het terrarium wordt geplaatst moet de mat absoluut stevig worden vastgetaped op de vloer of tegen de zijkant.Het dier moet ook koude plekken kunnen zoeken. De Terramat® Heatmat is makkelijk met een natte doek schoon te maken. Doe dit regelmatig zodat er niets vastkoekt aan de Heatmat waardoor de warmte niet meer doorkomt. Trek dan wel de stekker uit het stopcontact.

 

Thermostaat.
Deze warmtematten worden geleverd zonder (ingebouwde)thermostaat. Omdat de warmtemat een constanten warmteafgifte afgeven wordt het gebruik in combinatie met thermostaat aangeraden.
Zorg dat de Heatmat niet meer dan de helft of een derde van het terrarium oppervlak in beslag neemt - zonder thermostaat.

© 2010 - 2024 Happy-Reptiles | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel