Rode springstaartjes ( kweek opzet ) 500 - 750 stuks

Vorige Artikel 4 van 4
€ 25,00 (inclusief btw)

Dagelijks wat tussen de vingers fijn gevreven Tropisch visvoer geven, maar wel dat het binnen 2 dagen opgegeten is.

Bakjes zitten in mum van tijd vol.

Voor iedereen die wat kleur in zijn schoonmaakteam wil brengen, is Bilobella braunerae perfect geschikt. De roodachtige springstaarten zijn geen kleurmutatie, maar komen in de natuur voor. Heel opvallend, zou je denken, maar deze soort werd pas in 1981 ontdekt en geclassificeerd.

Onze fokdieren komen oorspronkelijk uit Zuid-Spanje en hebben daarom geen diapause nodig. Een diapause is een verlaging van de temperatuur in de winter. Bilobella braunerae komt ook voor in Midden-Europa en stelt daarom geen hoge eisen aan de temperatuur.

Ook daar leven ze meestal verborgen in dood hout onder boomschors. In het terrarium leven ze relatief onverschrokken en krijg je ze vaker te zien. Ze zijn vergelijkbaar met de al bekende tropische witte springstaarten. Verschillen zijn te vinden in grootte en ook in hun gedrag. Bilobella braunerae springt bijvoorbeeld niet! Ze hebben geen springvork, waardoor ze veel voorspelbaarder zijn in het weggedrag.

Natuurlijk wordt de claim van de relatief kleine springstaarten op een groot terrarium niet gegeven. Theoretisch kun je ze al in een huisknutsel kweken, wat jammer zou zijn, want deze soort komt veel beter tot zijn recht in een prachtig bosterrarium. Voor dit doel kunnen alle mogelijke soorten worden gesocialiseerd met Bilobella braunerae. Of het nu gaat om duizendpoten, pissebedden, slakken, schorpioenen, spinnen en alles wat nog in bossen leeft, waardeer de begeleiding van een eerste afbreker die de overblijfselen verwijdert.

Het substraat moet bestaan uit boshumus, wit verrot hout en gebladerte. Als alternatief kunnen ook vlokkengrond en gebladerte worden gebruikt. Het substraat moet altijd vochtig worden gehouden en niet uitdrogen. We voeren ook om de twee dagen een klein snufje springstaartvoer. Hierdoor neemt de voortplantingssnelheid toe en ontwikkelen de dieren zich sneller. Natuurlijk kunt u groenten en fruit voeren.

© 2010 - 2022 Happy-Reptiles | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel